Previous Next

Володимир Василенко взяв участь у засіданні Ради регіонів Координаційного центру з розвитку сімейного виховання та догляду дітей

Надрукувати

Керівництво ОВА долучилося до засідання Ради регіонів Координаційного центру з розвитку сімейного виховання та догляду дітей. Полтавщину представляв заступник начальника Полтавської ОВА Володимир Василенко. 

Учасники зустрічі обговорили ключові завдання Ради регіонів на 2024 рік та впровадження Стратегії забезпечення права кожної дитини в Україні на зростання в сімейному оточенні. Питання комплексне, тож вимагає залученості на всіх рівнях.

«Реалізація заходів Стратегії забезпечить подальший розвиток системи сімейного догляду на Полтавщині. В області необхідно зробити все, щоб забезпечити право кожної дитини на родинне піклування та любов», – зазначив Володимир Василенко.

Цього року в області увагу зосередять на важливих складових. Це підвищення кадрової спроможності служб у справах дітей та надавачів соцпослуг у громадах, розвиток сімейних форм виховання та усиновлення. Не менш важливим напрямом роботи є повернення додому тимчасово переміщених (евакуйованих) за кордон дітей та реалізація їхнього права на сім’ю.

Разом робимо виважені кроки заради добробуту наших дітей. Дбаємо про найдорожче.