Антон Чубенко ознайомився з роботою ісламського культурного центру в Полтаві

Надрукувати

Полтавщина – мультикультурний край і це закарбовано роками. У межах співпраці з національними та релігійними спільнотами заступник начальника Полтавської ОВА Антон Чубенко та директор Департаменту культури і туризму ОВА Ірина Удовиченко відвідали Полтавську міську мечеть, ознайомилися з роботою Полтавського ісламського культурного центру.

У Полтаві він існує понад 20 років. Тут всі охочі можуть ознайомитися з культурою, звичаями, традиціями мусульман.
Загалом на Полтавщині діє 14 мусульманських громад. Громада мусульман Полтави має молитовне приміщення, яке вона придбала за власні кошти і переобладнала під мечеть.
Як розповів керівник Полтавської мусульманської громади Беслан Бакаєв, при мечеті у Полтаві активно діє ГО «Суфія», яка є жіночою громадською організацією мусульман різних національностей. Створена вона у 2019 році. Керівником є Катерина Баккаєва.
«У Полтавській мечеті постійно відбуваються екскурсії для студентів навчальних закладів міста, школярів та всіх бажаючих, які знайомляться з основами і культурою ісламу», – розповів Беслан Баккаєв.
Також традиційно 1 лютого тут відзначають Всесвітній день хід жаба – жіночого одягу в ісламі.
Учасники мали змогу долучитися до майстер-класу з завʼязуваня хіджабів та презентації одягу, в тому числі й хусток, різних народів світу.
Антон Чубенко разом із керівником мусульманської громади обговорили питання подальшої співпраці. Антон Чубенко наголосив, що обласна влада підтримує та підтримуватиме ініціативи громади.
Взаємодія між усіма релігійними громадами у фокусі уваги ОВА.