На Полтавщині планують побудувати найпотужнішу вітрову електричну станцію України

Надрукувати

У онлайн-режимі відбулася робоча нарада за участі ТОВ «ДТЕК Полтавська ВЕС», представників управління містобудування та архітектури Департаменту будівництва, містобудування і архітектури, ЖКГ та енергетики Полтавської ОВА, Глобинської міської територіальної громади та проєктної організації.

На нараді обговорили «Детальний план території за межами населених пунктів Глобинської міської територіальної громади Кременчуцького району для розміщення, будівництва, експлуатації та обслуговування вітрової електричної станції ДТЕК Полтавська ВЕС з орієнтовною проєктованою потужністю 650 МВт», яка стане найпотужнішою вітровою електричною станцією України.

Головне питання наради – узгодження проєктних коридорів технологічної інженерної мережі об'єкту з орієнтовною прив'язкою місць встановлення вітрових електричних установок. У співпраці з керівництвом Глобинської міської територіальної громади та старостатами, узгоджені межі перспективного розвитку населених пунктів громади з урахуванням положень детального плану територій.

Враховуючи умови сьогодення, розвиток альтернативної енергетики займає одну з ключових позицій у Стратегії регіонального розвитку Полтавської області та Програмі комплексного відновлення, як захід, що сприятиме зменшенню енергозалежності та підвищенню енергетичної безпеки області та України в цілому.

Попередньо за зверненням замовника уповноваженим органом облвійськадміністрації надані державні та регіональні інтереси для їх урахування під час розроблення детального плану території.

Найближчим часом містобудівна документація буде розглянута архітектурно-містобудівною радою при Департаменті будівництва, містобудування і архітектури, житлово-комунального господарства та енергетики Полтавської ОВА.