Previous Next

На Полтавщині в другому турі «Всеукраїнських шкільних ліг пліч-о-пліч» змагатимуться 1287 команд

Надрукувати

1 лютого завершилася реєстрація шкільних команд на «Всеукраїнські шкільні ліги пліч-о-пліч». У Полтавській області у першому турі змагань взяли участь 1500 команд, до ІІ рівня (міжшкільного) допущені 1287 команд із 5 видів спорту: волейболу, футзалу, баскетболу, черлідингу і спортивного орієнтування.

Про це на брифінгу в офіційному медіацентрі Полтавщини розповіла начальник Управління молоді і спорту ОВА Марина Трохименко. Вона зазначила про вибір спортивного талісмана Полтавщини й розробку емблем для форми шкільних команд. Представила 4 амбасадорів проєкту в регіоні, які долучилися до брифінгу особисто та онлайн.

Голова Молодіжної ради при Котелевській селищній раді, депутат VIII скликання Котелевської селищної ради, директор КЗК «Будинок культури «Скіфія» Аліна Пигида з радістю долучилася до проєкту.

«Це велика честь бути амбасадором. Багато дітей не розуміють важливості займатися спортом, втілювати свої мрії через спорт і підтримувати своє здоров’я. І тому нашою місією є донести до них на валсному прикладі, що це круто, сучасно, користо. Цими змаганнями допомагаємо їм покращити психоемоційний стан. Нині в кожній громаді дуже багато переселенців, дуже приємно що вони теж долучаються до шкільних ліг. Тобто кожна шкільна команда будується саме зараз. Це добре, що нових дітей приймають і підтримують. Вони відчувають себе як вдома. Як амбасадори будемо активно допомагати проводити змагання в області. Щоб полтавська шкільна ліга на наступний рік зробила прорив!»

Заслужений тренер України, майстер спорту з тхеквондо Юрій Шавиро закликає учнів активно брати участь у змаганнях.

«Масштаби проєтку вражають. Тільки на Полтавщині зареєструвалося півтори тисячі команд. Дуже приємно, що до проєкту долучаються відомі спортсмени. І вони разом із дітьми, пліч-о-пліч, своїм прикладом покажуть, що спорт – це здоров’я, спілкування, це нові емоції, позитивні думки. Мета одна – якомога більше дітей залучити до змагань і покращити їхні фізичні навики».

Теміров Ленур – борець греко-римського стилю, учасник літніх Олімпійських ігор 2012 та 2020, багаторазовий переможець і призер чемпіонатів України, світу та Європи, заслужений майстер спорту України нині перебуває на тренувальних зборах у Києві, але обов’язково буде підтримувати учасників змагань на Полтавщині.

«Приємно, що мене обрали амбасадором по області. Шкільні ліги – це дуже гарна ініціатива для дітей у такий важкий час. Спочатку був карантин, коронавірус, зараз війна, діти звикли до сидячого способу життя і мають багато переживань. Усі ці фактори погано впливають на стан здоров’я дітей. Жити у постійній безпеці нереально. Тому шкільні ліги – гарна можливість розрядити дітей, відволікти, показати гарний результат. Будемо робити все, що потрібно, щоб Полтавська область вийшла у фінал всеукраїнських ліг».

Павло Алтухов – учасник двох Олімпійських ігор із веслування на каное, багаторазовий чемпіон і призер чемпіонатів Європи та світу, майстер спорту міжнародного класу радий, що долучений до проєкту.

«Для мене почесно брати участь у цих змаганнях, бути частиною цього проєкту. Олімпійство в спорті – це кінцева ланка. А все починається зі шкільних років. Тому нам важливо залучати підростаюче покоління до участі в змаганнях. Чим більше буде таких заходів, тим більша ймовірність, що наша область матиме своїх представників на олімпійському рівні. Мотивуючи дітей, залучаючи їх до спортивних змагань, ми сприятимемо розвитку здорової української нації».