Previous Next

На Полтавщині діє експериментальний проєкт з надання окремих соціальних послуг для ВПО

Надрукувати

Відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 21.03.2023 р. № 248, Міністерство соціальної політики України запроваджено експериментальний проєкт, в рамках якого 2 санаторії сфери управління Мінсоцполітики отримають можливість надавати соціальні послуги деяким категоріям осіб, які перебувають у складних життєвих обставинах. Одним із цих закладів є ДНП "Миргородський санаторій "Слава", який розташований в Полтавській області.

Ключовою метою проєкту є забезпечення надання соціальних послуг внутрішньо-переміщеним особам з найбільш вразливих категорій громадян, а саме з числа осіб з інвалідністю та осіб похилого віку та розширення мережі надавачів соціальних послуг.

Відповідно до визначених потреб, санаторій „Слава” зможе надавати внутрішньо переміщеним особам на безоплатній основі наступні найбільш затребувані соціальні послуги, а саме: надання притулку (до 6 місяців), підтримане проживання та соціальна адаптація. Безперечний пріоритет надається особам, визначених категорій, які перемістились з регіонів активних воєнних (бойових) дій, тимчасово окупованих територій та житло яких зруйноване чи непридатне для проживання внаслідок пошкодження.

Надання послуг здійснюватиметься з дотриманням державних стандартів соціальних послуг, затверджених Мінсоцполітики, та фінансуватиметься за кошти державного бюджету, а сам експериментальний проєкт триватиме до 31 грудня 2024 р.

Потенційний отримувач може звернутися та подати документи до органу соціального захисту населення територіальної громади за фактичним місцем проживання/реєстрації.

Перелік документів, які особа має надати до органу соціального захисту:

заява;

копія довідки ВПО про взяття на облік в ЄІБД про ВПО; копія документів, що посвідчують особу (за наявності);

копія документів, які підтверджують факт зруйнування/пошкодження майна та його непридатності для проживання (за наявності) та інші.

Після оцінювання та виявлення індивідуальних потреб особи, які перебувають в складних життєвих обставинах, а також позитивного рішення про надання соціальних послуг від Нацсоцслужби, громада забезпечує (у разі потреби) надання допомоги в транспортному перевезені.