Спільними зусиллями упереджуємо ризики неправомірного витрачання коштів платників податків, – Філіп Пронін

Надрукувати

Фахівці робочої групи «Прозорість і підзвітність» продовжили аналіз тендеру щодо реконструкції частини корпусу однієї з лікарень Горішніх Плавнів. Аудитори й податківці підтвердили перевищення вартості цін порівняно з середньоринковими по окремих матеріалах. Про це повідомив начальник Полтавської ОВА Філіп Пронін.

«Проаналізувавши надану документацію, перевіривши наявну за базами інформацію, податківці зазначили, що технічних і матеріальних можливостей для виконання такого обсягу робіт компанія не має.
У компанії зареєстровані чотири наймані працівники. Вони працюють неповний робочий день на пів ставки. Яким чином встигнуть виконати заявлений обсяг робіт вартістю в 33 млн грн – відкрите питання. Є зауваги й до того, як суб’єкт, який перебуває на спрощеній системі оподаткування й може за рік отримати дохід 7,6 млн грн, укладає контракт на суму в чотири рази більшу», – зазначив Філіп Пронін.

Цей тендер лишається у фокусі уваги робочої групи «Прозорість і підзвітність». Аудитори завершать поглиблений аналіз закупівлі й оприлюднять висновки на черговому засіданні.

«Спільними зусиллями упереджуємо ризики неправомірного витрачання коштів платників податків», – зауважив Філіп Пронін.