У Полтаві презентували відеопроєкт «Харківщина: зруйнована, але незламна»

Надрукувати

У Полтавській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. І. П. Котляревського за ініціативи Харківського прес-клубу відбулася презентація проєкту «Харківщина: зруйнована, але незламна».

У його межах переглянули та обговорили документальні фільми, які фіксують наслідки російської агресії.
Захід відвідав заступник начальника Полтавської ОВА Антон Чубенко.
«Фіксування і документування воєнних злочинів агресора – дуже важливий процес для сучасників. Розповісти про повномасштабне вторгнення через призму фільмів, сюжетів, реальних історій, масштабувати на загал – це дійсно вагома справа. Люди у всьому світі повинні бачити і знати, з чим бореться Україна сьогодні і якому злу протистоїть. Документальні фільми – це беззаперечні докази, з якими має ознайомитися якомога більше людей», – зауважив Антон Чубенко.
Фільми проєкту «Харківщина: зруйнована, але незламна» об’єднані в цикл «СЛІДИ/SCARS».
Проєкт передбачає виготовлення протягом року 60 відеосюжетів про наслідки російської агресії в Харківському регіоні.
На сьогодні виготовили 40 фільмів українською та англійською мовами, які стануть частиною національної памʼяті про російське вторгнення, допоможуть спростовувати маніпуляції з історичними фактами в майбутньому.
За словами керівника Харківського прес-клубу Олександра Швеця, наслідки війни щодо закладів науково-історичної та культурної спадщини Харківського регіону, відтворені в фільмах, можуть бути використані як доказова база для засудження російських окупантів у міжнародних судах проти суверенної держави Україна.