Заклади вищої освіти долучаються до впровадження реформи шкільного харчування

Надрукувати

У Кременчуці відбулася нарада за участі ректорів закладів вищої освіти області. Одним з розглянутих питань було і реформування системи шкільного харчування в Полтавській області.

Заклади вищої освіти не стоять осторонь впровадження реформи шкільного харчування, ініційованої дружиною Президента України Оленою Зеленською. Саме вони є рушійною силою на шляху імплементації, адже здорове харчування – це не лише про те, що їдять наші діти.

Науковці закладів вищої освіти ввійшли до робочої групи Офісу реформ Кабінету Міністрів України та у ролі тренерів беруть участь у проєкті School Chef’s Training Hubs Development, (створення кулінарного хабу у м. Кременчук на базі Регіонального центру професійно-технічної освіти № 1 м. Кременчука).

Окрім того, важливими чинниками успішного реформування є підготовка фахівців у сфері проєктування харчобоків (базові, опорні харчоблоки та фабрики – кухні) та фахівців із закупівель, зокрема продуктів харчування. Набуття майбутніми педагогічними працівниками та керівниками закладів освіти відповідних компетентностей і сприяння формуванню навичок здорового харчування учнів та їх батьків. Поглиблення знань щодо впровадження системи управління безпечністю харчової продукції за принципами НАССР.

Турбота про молодше покоління - це те, що нас об’єднує. Лише спільними зусиллями досягаємо мети. Діти – це наша майбутнє, і яким воно буде залежить тільки від нас.