Визначено переможців ІІ етапу Всеукраїнського конкурсу авторських програм практичних психологів і соціальних педагогів «Нові технології у новій школі» в номінації «Корекційно-розвиткові програми»

Надрукувати

Щорічно працівники психологічної служби закладів освіти Полтавщини беруть участь у Всеукраїнському конкурсі авторських програм практичних психологів і соціальних педагогів «Нові технології у новій школі».  

25 січня 2024 року у Полтавській академії неперервної  освіти ім. М. В. Остроградського підбито підсумки обласного етапу  Всеукраїнського конкурсу авторських програм практичних психологів і соціальних педагогів «Нові технології у новій школі». Переможцем визначено Корекційно-розвиткову програму по роботі з дітьми дошкільного і молодшого шкільного віку з ознаками нестійкої уваги  та надмірної рухової активності авторського колективу практичних психологів у складі Юлії Крайник (Полтавський міський центр комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю), Тетяни Мосієнко  (“Полтавський дошкільний навчальний заклад (ясла-садок) комбінованого типу № 83 “Дзвіночок” Полтавської міської ради Полтавської області”), Наталії Жук  (Полтавський дошкільний навчальний заклад (ясла-садок) № 37 “Білосніжка” Полтавської міської ради Полтавської області). Ця програма представлятиме область на фінальному етапі зазначеного конкурсу, що відбудеться  впродовж лютого-травня.

У 2023/2024 н.р. на обласний етап конкурсу в номінації «Корекційно-розвиткові програми»  було представлено 6 корекційно-розвиткових програм. Географія учасників – фахівці міських територіальних громад Кременчуцької, Хорольської, Пирятинської, Полтавської та Новооржицької селищної громади. Цьогорічні розробки стосуються потреб дітей від дошкільного до підліткового віку і спрямовані на покращення емоційних станів та зміцнення особистої резильєнтності, розвиток пізнавальних процесів, формування дитячого колективу, в якому безпечно та цікаво навчатися та розвиватися.

Конкурс виявляє кращий досвід  роботи фахівців. Потреба в компетентних практичних психологах та соціальних педагогах у системі освіти та інших сферах нашого життя є натепер надзвичайно високою, адже  забезпечення  вчасної психосоціальної допомоги дітям та дорослим у кризовий період є умовою збереження ментального здоров’я українців.

Із рейтинговим списком учасників обласного етапу Всеукраїнського конкурсу авторських програм практичних психологів і соціальних педагогів «Нові технології у новій школі» можна ознайомитися на сайті ПАНО ім. М. В. Остроградського: https://pano.pl.ua/rejtynhovyj-spysok-avtorskykh-prohram-uchasnykiv-ii-etapu-vseukrainskoho-konkursu-avtorskykh-prohram-praktychnykh-psykholohiv-i-sotsialnykh-pedahohiv-novi-tekhnolohii-u-novij-shkoli/