Філіп Пронін: «Полтавщина – край мальовничої природи, яку маємо зберегти і для нащадків»

Надрукувати

Природно-заповідний фонд області розширився на 1200 гектарів. Про це повідомив начальник Полтавської ОВА Філіп Пронін під час брифінгу, де прозвітував про 100 днів на посаді.

«Полтавщина – край мальовничої природи, яку маємо зберегти і для нащадків. Цієї осені з’явилися ботанічний і два ландшафтні заказники. Збільшилися площі регіонального ландшафтного парку «Диканський» і чотирьох заказників місцевого значення. По деяких об’єктах рішення не могли прийняти роками. Тепер ці заповідні території є, і кожен може їх відвідати», – розповів Філіп Пронін.

Обласна влада об’єднує зусилля для вирішення екологічних питань Полтавщини. Підписали меморандум про співробітництво на рівні міністерство-область-громада, щоб побудувати чотири сучасні сміттєпереробні заводи в Полтавській, Кременчуцькій, Лубенській і Кобеляцькій громадах. У регіоні працюватимуть над тим, щоб замість екологічно небезпечних полігонів з'являлися екологічно чисті сміттєпереробні підприємства.

«Посилюємо роботу з потенційними інвесторами. Предметна і чітка комунікація – шлях до спільного результату, – зауважив Філіп Пронін. – Не зупиняємося на досягнутому. Попереду ще багато роботи. Консолідуємо наші зусилля задля розвитку і зміцнення Полтавщини».