Працюємо над зміцненням і розвитком економіки в регіоні, – Філіп Пронін

Надрукувати

На Полтавщині створюють сприятливі умови для започаткування бізнесу, розвитку підприємництва та навчання для тих, хто хоче розпочати власну справу. 6 підприємств отримали гранти на переробку, щоб придбати необхідне обладнання, і мають створити близько 100 нових робочих місць. Ще більше 200 підприємств мають позитивні рішення по мікрогрантах, і це ще додатково понад 400 нових робочих місць. Ветерани створюють власні бізнеси.

Про це розповів начальник Полтавської ОВА Філіп Пронін, підбиваючи підсумки роботи 100 днів команди облвійськадміністрації.

«Працюємо над зміцненням і розвитком економіки в регіоні. Де потрібна підтримка – підставляємо бізнесу плече, – зазначив Філіп Пронін. – Будемо підтримувати малий і середній бізнес, профільна програма починає діяти з цього року. Також непогано зарекомендувала себе програма, за якою надаємо з обласного бюджету відшкодування частини вартості обладнання, оренди й комунальних послуг підприємцям-ВПО».

Так, з обласного бюджету в межах Комплексної програми підтримки ВПО 5 одержувачам відшкодували вартість обладнання на суму 711 тис. грн, а також 9 підприємців-ВПО отримали відшкодування за оренду приміщення та комунальні послуги за останні 3 місяці минулого року на загальну суму 561 тис. грн.

Начальник ОВА зауважив, що команда обласної адміністрації постійно розширює коло міжнародних партнерів Полтавщини.

 «Співпрацюємо з ЄС, GIZ, USAID, ПРООН, урядами Канади, Швейцарії. Плануємо реалізовувати низку ініціатив у сферах культури та туризму з Муніципалітетом Паневежського району Литовської Республіки, попрацюємо над проведення українсько-азербайджанського бізнес-форуму», – зазначив Філіп Пронін.

За Надзвичайною кредитною програмою для відновлення України та Програмою з відновлення України, які фінансує Європейський інвестиційний банк, планують реалізувати 24 інфраструктурні проєкти.