Діти загиблих Захисників і Захисниць України отримують підтримку з обласного бюджету

Надрукувати

Забезпечення реалізації заходів Комплексної програми соціального захисту населення Полтавської області є дієвим та універсальним інструментом підтримки уразливих категорій громадян. 

Забезпечення обласних соціальних гарантій для членів сімей загиблих (померлих) Захисників та Захисниць України є ключовим пріоритетом підтримки, який вдало реалізовується через виплату щомісячної допомоги на дітей таких сімей.

Розмір щомісячної допомоги у 2024 році становить 2920 грн, відповідно до встановлено прожиткового мінімуму на одну особу.

Одночасно на кожну дитину з багатодітних сімей, яка навчається на денній формі у закладах професійної (професійно-технічної), фахової передвищої та вищої освіти, згідно встановленого статусу виплачується додаткова щомісячня допомога у розмірі 2 тисячі гривень.

Щомісячна допомога та додаткова щомісячна допомога виплачується матері (батькові), іншому законному представнику дитини, або дитині після досягнення нею 18 років.

Виплата щомісячної та додаткової щомісячної допомоги на дітей загиблих (померлих) Захисників і Захисниць України з обласного бюджету виплачується незалежно від призначених на дитину державних соціальних допомог, пенсій та інших соціальних виплат.

Оформлення особової справи для виплати допомоги проводиться управліннями соціального захисту населення за місцем проживання одержувача на підставі мінімального пакету документів після встановлення дитині статусу члена сім’ї загиблого (померлого) ветерана війни. Формування виплатних документів та виплата допомоги проводиться щомісячно Центром по нарахуванню та здійсненню соціальних виплат на рахунки одержувачів в уповноважених банківських установах.