У Центрах життєстійкості допомагатимуть людям отримати соціальні послуги та надаватимуть психологічну допомогу

Надрукувати

23 січня Уряд ухвалив Порядок організації та функціонування Центрів життєстійкості. Центри стануть простором безпеки, інклюзивності та безбар’єрності, де завжди підтримають кожного, хто цього потребує.

У таких осередках фахівці допомагатимуть жителям територіальних громад якнайшвидше отримати соціальні послуги та, за потреби, надаватимуть кваліфіковану психологічну допомогу, проводитимуть психологічні тренінги та консультації. Крім того, центри життєстійкості підтримуватимуть місцеві волонтерські ініціативи. Ми впроваджуємо проєкт із формування життєстійкості, щоб навчити людей давати раду зі стресовими ситуаціями, допомагати собі та близьким, посилити волонтерство на місцях, а отже – згуртувати громади.

Кошти на фінансування центрів надає держава, місцева влада забезпечує приміщення та організовує роботу. Подати заявку на участь у проєкті із формування життєстійкості може будь-яка територіальна громада України. Умова – підготувати та утримувати приміщення для надання послуги. Більше про те, хто і за яких умов може надавати послуги у центрах життєстійкості – читайте на нашому сайті https://www.msp.gov.ua/news/23345.html

Проєкт реалізується Міністерством соціальної політики і є складовою Всеукраїнської програми ментального здоров'я Першої леді Олени Зеленської.