Рятувальники Полтавщини нагадали правила поведінки на льоду

Надрукувати

Взимку на водоймах Полтавської області загинули 4 особи (з них одна дитина). Про це на брифінгу в офіційному медіацентрі Полтавщини розповів заступник начальника управління – начальник відділу пожежної безпеки управління запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС у Полтавській області Володимир Сліпець.

Нехтування правил безпеки перебування на льоду залишається одним і серйозних ризиків для громадян.

«Вкотре закликаємо громадян не виходити на лід. Слідкуйте за дозвіллям дітей та не дозволяйте їм гратися на кризі. Міцність льоду на водоймі різна, а тому кожен крок може стати останнім. У жодному разі не виходьте на лід та не перевіряйте його міцність ударом ноги, а обов’язково використовуйте для цього палицю. Не стрибайте та не бігайте по льоду, не збирайтеся великими групами. Не ризикуйте життям, бережіть себе та близьких», – наголосив Володимир Сліпець.

Для безпечного ходіння по льоду, його товщина повинна бути не менша 7 см, для риболовлі – 10-15 см. Рибалкам варто пам’ятати, що зимова підлідна ловля риби потребує суворого дотримання правил безпеки:

- Не пробивайте поряд багато лунок;

- Не збирайтеся великими групами;

- Не ловіть рибу занадто далеко від берега;

- Завжди майте під рукою мотузку довжиною 12-15м;

- Тримайте поряд із лункою дошку або велику гілку.

Фахівці Головного управління та підрозділів області постійно проводять роз’яснювальну роботу серед населення щодо попередження загибелі людей на водоймах у зимовий період.