В обласній універсальній науковій бібліотеці ім. І.П.Котляревського проводять арт-терапевтичні заняття для людей із порушеннями зору

Надрукувати

Арт-терапевтичне заняття для людей із порушеннями зору провели в Полтавській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. І.П.Котляревського у межах проєкту «Школа корисного дозвілля «ВУЛИК».

Бібліотека тісно співпрацює з Полтавською обласною організацією «УТОС» (керівник Марія Бабець). Щотижня тут проводять арт-терапевтичні зустрічі для жінок із порушеннями зору.
За словами відвідувачок, саме тут і в такому форматі вони відпочивають і відкривають для себе нові знання та вміння, знаходять друзів та цікаве спілкування.
Влаштовує майстер-класи в інклюзивних групах, до яких приєднуються і жінки зі статусом ВПО, бібліотекарка та арт-терапевтка Наталія Діда.
«Люди з порушеннями зору можуть малювати й при цьому кожна робота наповнена своїм особливим сенсом, – говорить Наталія Діда. – Існують певні методики, які дозволяють людям із порушеннями зору не просто заповнити простір полотна фарбами, а й викласти на цьому полотні власні світосприйняття та сподівання».