Previous Next

Мешканцям модульного містечка надали інформаційно-консультаційні послуги

Надрукувати

Модульне містечко – унікальний проєкт реалізований в області для тимчасового розміщення внутрішньо переміщених осіб за підтримки Уряду Великої Британії у співпраці з Фондом міжнародної солідарності Польщі. 

Офіційне відкриття відбулось у серпні минулого року і на сьогодні в містечку розміщено 220 осіб з числа ВПО, які зареєстровані в Полтавській територіальній громаді і наразі це чи не найчисельніше місце тимчасового проживання в області.
Але окрім забезпечення базових потреб розміщених осіб (житло, належні умови, харчування тощо), облвійськадміністрація активно долучає партнерські організації до проведення інформаційно-роз’яснювальних заходів, навчальних тренінгів, дитячих інтерактивів, спортивних активностей та дозвілля, заходів з підтримки фізичного та ментального здоров'я.

Сьогодні, надійні партнери Полтавщини БФ «Право на захист» провели інформаційну сесію щодо надання юридичної підтримки, вирішення житлових питань через державні програми підтримки - особливості отримання компенсації за програмою Відновлення, реалізації житлового сертифікату, а також розповіли про базові інструменти по роботі з інформаційними онлайн ресурсами (Судова влада, реєстр судових рішень, Дія).

До речі, поселення мешканців в Модульне містечко продовжується, і якщо Ви та ваша родина маєте статус ВПО (дійсну довідку), зареєстровані в Полтавській територіальній громаді та виявили бажання бути розмішеними, Ви можете звернутись до уповноваженого органу та подати відповідні документи:
Центр по нарахуванню та здійсненню соціальних виплат, м.Полтава, вул.Ціолковського, 47, (0532) 68-12-61.