Адаптація та інтеграція ВПО: он-лайн курс для тергромад

Надрукувати

На освітній он-лайн платформі Zrozumilo.in.ua доступний Курс для громад про те, як працювати з ВПО, розуміти виклики та можливості, що виникають у зв’язку зі змінами у складі громад.

Із тимчасово окупованих територій та регіонів поблизу них евакуювалися мільйони українців. Майже 5 млн з-поміж них — внутрішньо переміщені особи, які знайшли прихисток у нових для себе громадах. У багатьох громадах частка ВПО становить близько 10-15% від місцевого населення.

Прийняти та розселити стількох людей потребує значних зусиль органів місцевого самоврядування та місцевих жителів. У цьому курсі сфокусовано увагу на тому, як громадам, які прийняли вимушених переселенців, працювати з ними, враховувати їхні потреби та використовувати потенціал задля розвитку.

Для кого цей курс

Цей курс буде корисним передусім для органів місцевого самоврядування: як тих громад, де мешкають ВПО, так і тих, які вже опікуються поверненням людей до звільнених населених пунктів; для представників місцевих військових адміністрацій, громадських організацій, зокрема релокованих. А також для всіх, кого цікавить тема інтеграції внутрішньо переміщених осіб в Україні, відновлення, розвиток громад і територій.

Пройшовши цей курс, ви дізнаєтеся:

Своїм досвідом з учасниками навчання поділяться і голови чотирьох громад України, які з перших днів війни зустрічали продовжують приймати нових жителів

Успішне завершення курсу дає змогу отримати сертифікат, що містить 0,2 кредити ЄКТС.

Навчання доступне https://courses.zrozumilo.in.ua/courses/course-v1:eef+EEF-039+June23/about