За півтора року дії програми єРобота жителі Полтавщини отримали понад 152 млн грн

Надрукувати

За півтора року дії урядової програми єРобота держава інвестувала в розвиток малого та середнього бізнесу Полтавщини через гранти понад 152 млн грн. 

Кошти на започаткування або розвиток власної справи отримали 654 жителі області. Про це на брифінгу в офіційному медіацентрі Полтавщини розповіла директор Полтавського обласного центру зайнятості Катерина Клавдієва.
«За півтора року в області створено 1411 нових робочих місць для наших жителів. У 2024 році держава збільшує обсяг фінансування грантових програм для розвитку бізнесу. Тому плануємо цього року надати щонайменше 1000 грантів», – зазначає Катерина Клавдієва.
Аби скористатися можливістю отримати грант у межах державної програми єРобота, треба скласти бізнес-план, подати заявку, захистити план, отримати рішення та відкрити рахунок, одержати гроші.
«Отримати грант можуть як діючі підприємці, так і люди, які не мають досвіду ведення бізнесу. Заяви подають через портал Дія. Проконсультувати чи допомогти скласти бізнес-план можуть фахівці центру зайнятості. Обов'язковою умовою отримання гранту є створення нових робочих місць», – зауважила Катерина Клавдієва.

Якщо для працевлаштування на створене нове робоче місце необхідно підготувати фахівця, у Центрі зайнятості можуть створити відповідні курси та навчити безробітного.

Скористатися грантовою програмою можуть ветерани та члени їх сімей. На створення чи розвиток бізнесу держава пропонує від 250 тисяч гривень до 1 млн грн за умови створення 1-4 робочих місць. На Полтавщині 14 ветеранів та членів їхніх сімей вже отримали 5 млн грн та створили 32 робочих місця.

Отримати детальну консультацію про умови виплати мікрогрантів на створення чи розвиток власної справи можна, зателефонувавши на гарячу лінію Полтавського обласного центру зайнятості: 066 842 31 87, 093 486 94, 35, 0800 600244.