До Державного земельного кадастру було внесено відомості про 147 земельних лісових ділянок державної власності на загальну площу 6325,5409 га

Надрукувати

Завдяки системній роботі Головного управління Держгеокадастру у Полтавській області та Юридичного департаменту Полтавської обласної військової адміністрації до Державного земельного кадастру було внесено відомості про 147 земельних лісових ділянок державної власності на загальну площу 6325,5409 га.

Інформаційне наповнення Державного земельного кадастру відомостями про земельні ділянки усіх категорій земель є результатом проведення інвентаризації земель як ключового завдання земельної реформи в Україні.

На території Полтавської області у 2023 році вчергове проведено державну інвентаризацію земель лісогосподарського призначення.

Результати проведеної роботи у 2023 році та плани на поточний рік обговорили представники Головного управління Держгеокадастру у Полтавській області та Юридичного департаменту Полтавської обласної військової адміністрації 17 січня 2024 року на спільній нараді.

Так, у 2023 році до Державного земельного кадастру було внесено відомості про 147 земельних лісових ділянок державної власності на загальну площу 6325,5409 га.

Державним бюджетом на 2024 рік передбачено цільове фінансування, тому в області буде продовжена робота по забезпеченню заходів з державної інвентаризації земель, зокрема земель лісогосподарського призначення.

Матеріали інвентаризації лісових земель є підставою для усунення випадків незаконного використання земельних ділянок сторонніми особами, збереження безцінних природних ресурсів лісів, особливо від загроз їх вирубки та забудови, отримання лісогосподарськими підприємствами правовстановлюючих документів на землю з метою ефективного та раціонального ведення лісового господарства.