Полтавщина отримала освітню субвенцію для забезпечення викладання навчального предмета «Захист України»

Надрукувати

Наприкінці 2023 року Полтавська область отримала субвенцію для забезпечення викладання навчального предмета «Захист України». Її розподіл триває.

Понад 83 млн грн спрямують на закупівлю засобів навчання та комп'ютерного обладнання для оснащення навчальних кабінетів предмета «Захист України»; понад 5 млн грн – на підвищення кваліфікації педагогічних працівників закладів освіти, які забезпечують викладання навчального предмета «Захист України».
Про це під час брифінгу розповіли директор Департаменту освіти і науки ОВА Євген Кончаковський та заступник начальника Полтавського обласного ТЦК та СП Едуард Бородай.
«Така субвенція є надзвичайно важливою. Використання коштів передбачено для закладів загальної середньої, а також професійної (професійно-технічної) та фахової передвищої освіти, що забезпечують надання повної загальної середньої освіти, – розповів Євген Кончаковський. – Обласна військова адміністрація планує першочергово кошти направити на спеціалізовані заклади освіти: Полтавський та Кременчуцький ліцеї з посиленою військово-фізичною підготовкою Полтавської обласної ради.
Нині в області налічується 302 заклади загальної середньої освіти області, в яких викладається предмет «Захист України».
«Ініціатива МОН щодо викладання навчального предмета «Захист України» є дуже актуальною. Військове, патріотичне виховання починається саме з цієї дисципліни. В умовах збройної агресії кожен громадянин повинен вміти і знати, як забезпечити власну безпеку, своїх рідних. Полтавщина є ініціатором у багатьох процесах, направлених на військово-патріотичне виховання», – зауважив Едуард Бородай.
В області планують навчати та підвищувати кваліфікацію тих педагогічних працівників, які вже працюють у ЗЗСО.
Особливості використання субвенції, критерії її розподілу між обласним бюджетом та бюджетами територіальних громад будуть затверджені МОН України за погодженням із Мінфіном. Кошти будуть доступними для використання протягом 2024 року.