На Полтавщині планують запровадити мобільний застосунок «Полтавщина безбар’єрна»

Надрукувати

Полтавська область підтримує пропозиції Ради безбар’єрності Кабінету Міністрів України та Першої леді Олени Зеленської щодо запровадження безбар’єрного простору для людей з інвалідністю та маломобільних категорій населення.

У 2024 році на виконання протокольних рішень засідання Комітету з питань безбар’єрності Полтавської обласної військової адміністрації від 16.12.2023 в області планується запровадити мобільний застосунок «Полтавщина безбар’єрна». Мобільна навігація для осіб з інвалідністю має сприяти забезпеченню доступних послуг, безперешкодній мобільності територіями населених пунктів, гарантіям безпеки маломобільних громадян в умовах воєнного стану. Мобільний застосунок має бути дружнім для кожного, хто потребує допомоги чи самостійності, має врахувати потреби людей з різними нозологіями: інвалідністю органів зору, слуху, опорно-рухового апарату.

Сьогодні представники громадських організацій, що об’єднують людей з інвалідністю, Комітету з питань безбар’єрності залучаються до роботи над концепцією проєкту «Полтавщина безбар’єрна».

16 січня відбулась перша робоча нарада з обговорення ідеології такого мобільного застосунку. Після затвердження концепції буде сформовано остаточне технічне завдання для розробника застосунку.