Стартує пошук кандидатів на присудження «Ордену Святого Пантелеймона» та «Медалі Святого Пантелеймона»

Надрукувати

Чергове засідання Регіональної ради відзнаки за професіоналізм та милосердя «Орден Святого Пантелеймона» та «Медаль Святого Пантелеймона» відбулося 12 січня в Полтавському державному медичному університеті. Провів засідання очільник Регіональної ради Полтавської області Петро Шейко.

У режимі онлайн зі вступним словом та презентацією Положення про Відзнаки звернувся до учасників зібрання Голова Поважної Ради Василь Князевич – Міністр охорони здоров'я України (2007-2010), Голова Правління ГО "Українська ліга розвитку паліативної та хоспісної допомоги", доктор медичних наук, Заслужений лікар України.

Згідно з Положенням, Регіональна рада Полтавської області організовує процедуру відбору, аналіз та висунення кандидатів на отримання Відзнаки за професіоналізм та милосердя «Орден Святого Пантелеймона» та «Медаль Святого Пантелеймона». Зважаючи на поєднання професійної майстерності кандидатів із моральними чеснотами, остаточно визначає лауреатів та присуджує Відзнаку саме Поважна рада. Її представляють моральні авторитети у медичній, культурній, громадській, журналістській, духовній сфері України.

В умовах повномасштабної війни росії проти України конкурс та нагородження  Орденом Святого Пантелеймона проводиться у трьох номінаціях: для цивільних медиків, для військових медиків та для іноземних громадян і компаній (фізичних та юридичних осіб) – за їхній  внесок у надання гуманітарної допомоги українському народу під час російської агресії.

Василь Князевич нагадав учасникам засідання, як виникла ідея Відзнаки, хто підтримував та допомагав виводити цю нагороду  на міжнародний рівень. Адже, поряд із Регіональними радами в областях, вже у десятку держав запрацювали Закордонні ради цієї Відзнаки. Цьогоріч їх кількість має зрости до двох десятків, а за п’ять років – до сорока.

За словами Василя Князевича, на Полтавщині працює одна з кращих команд із відбору найдостойніших кандидатів на нагородження Відзнакою. Із кожним членом полтавської команди Василь Князевич поспілкувався особисто.

Окреме завдання – підтримка родин загиблих медиків, створення книги пам’яті медичних працівників, полеглих у боях з російськими окупантами. Оточити такі родини теплом і турботою – одна з місій Регіональної ради.