Нові повноваження Міністерства цифрової трансформації України: Хмарні послуги, еАкциз та Мрія

Надрукувати

Кабінет Міністрів України ухвалив постанову, яка розширює повноваження Міністерства цифрової трансформації України та Адміністрації Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації.

Відтепер Мінцифра відповідатиме за формування держполітики у сфері хмарних послуг. А Держспецзвʼязку буде регулятором комунікаційних послуг у цій галузі. Крім того, Мінцифра відповідатиме за запровадження та функціонування еАкцизу та запуск і роботу освітнього застосунку Мрія.

Хмарні технології є важливим інструментом у цифровізації державних установ та захисті даних. Після початку повномасштабного вторгнення росіяни намагалися знищити українські архіви та канцелярії. Однак завдяки збереженню найважливіших даних у хмарних сховищах, державі вдалося уникнути колапсу.

еАкциз є стратегічним проєктом Мінцифри на майбутнє. Запуск еАкцизу дасть змогу побудувати прозорий ринок тютюну та алкоголю й зупинити незаконний збут продукції. Так держава не втрачатиме кошти, а українці не купуватимуть контрафакт.

У розробці також революційний застосунок Мрія, який змінить освітній процес для дітей, батьків і вчителів. Мрія надасть зручний доступ до знань та дасть змогу будувати індивідуальні освітні траєкторії. Підписуйтеся та дізнавайтеся всі новини про застосунок:

Facebook https://www.facebook.com/mriia.gov.ua/

Instagram https://www.instagram.com/mriia.gov.ua

Telegram https://telegram.me/mriia_gov_ua

Освітні заклади та представники бізнесу, які бажають взяти участь у пілотному запуску та масштабувати освітній застосунок Мрія, заповнюйте форму та долучайтеся до проєкту за посиланням – mriia.gov.ua/app.