Поліція розпочне досудове розслідування за підсумками розгляду одного із питань на засіданні групи «Прозорість і підзвітність»

Надрукувати

Досудове розслідування розпочне поліція за підсумками розгляду одного з питань на засіданні групи «Прозорість і підзвітність». Про це повідомив начальник Полтавської ОВА Філіп Пронін.

Ідеться про продаж права оренди земельної ділянки комунальної власності за межами села Засулля Лубенського району.

«Ситуацію проаналізували податківці та експерти Полтавського науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України. Опрацювавши документи, звернули увагу на наявність ознак заниження вартості нормативної грошової оцінки землі й відповідно порушення тендерної процедури, – зазначив Філіп Пронін. – Фахівці акцентували, що договір, укладений за підсумками аукціону, має бути розірваний». Одна з обов’язкових умов проведення тендера – витяг про нормативно-грошову оцінку землі».

Ділянка, яку мали орендувати, відведена під створення індустріального парку. Це потрібна ініціатива, яка сприятиме зміцненню економічного розвитку регіону, але її треба реалізовувати з дотриманням законодавства.