Забезпечення проведення кампанії з електронного декларування у 2024 році

Надрукувати

Із метою забезпечення прозорості, впровадження ефективної кампанії з електронного декларування та підвищення рівня відповідальності державних службовців відповідно до вимог Закону України «Про запобігання корупції» працівниками облвійськадміністрації та райвійськадміністрацій, 12 січня 2024 року начальник Полтавської обласної військової адміністрації видав розпорядження № 35 від 12.01.2024 «Про забезпечення проведення кампанії з електронного декларування у 2024 році в облвійськадміністрації та райвійськадміністраціях».

Протягом наступних місяців усі суб’єкти декларування будуть зобов'язані подати свої електронні декларації, включаючи інформацію про доходи, майно та фінансові зобов'язання.

Згідно з розпорядженням, представниками облвійськадміністрації буде забезпечено надання консультаційної допомоги із заповнення е-декларацій, створення освітніх матеріалів, доведення до відома суб’єктів декларування оновлених роз’яснень, сервісів та інструментів щодо заповнення е-декларацій, які допоможуть суб’єктам декларування легко та ефективно використовувати систему електронного декларування. Крім того, для суб’єктів декларування облвійськадміністрації та равійськадміністрацій,  заплановано проведення інформаційних кампаній та вебінарів, спрямованих на підвищення обізнаності щодо практичних аспектів електронного декларування та строків подання електронних декларацій.

Нагадуємо, що електронне декларування є однією зі складових широкомасштабного заходу з підвищення прозорості та відкритості в органах влади та створення умов для чесного та відкритого діалогу між владою та громадськістю.