Дайджест наукових подій та заходів Полтавщини

Надрукувати

Дайджест наукових подій та заходів Полтавщини.

Національний університет «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка»

Три проєкти молодих вчених політехніки пройшли конкурсний відбір та отримають державне фінансування у 2024 році.

Відповідно до Наказу Міністерства освіти і науки України № 1569 від 27 грудня 2023 року «Про затвердження переліку проєктів фундаментальних наукових досліджень, прикладних наукових досліджень та науково-технічних (експериментальних) розробок молодих вчених, які працюють (навчаються) у закладах вищої освіти та наукових установах, що належать до сфери управління Міністерства освіти і науки України, які пройшли конкурсний відбір та фінансування яких розпочнеться з 2024 року за рахунок коштів Державного бюджету України», затверджено перелік проєктів.

 

https://nupp.edu.ua/news/providni-vcheni-ukraini-obgovorili-dosyagnennya-i-perspektivi-akademichnoi-ta-universitetskoi-nauki.html

 

Полтавський державний медичний університет

4 січня 2024 року стало днем значущої події в історії не тільки Полтавського державного медичного університету, але й наступним етапом у розвитку нових напрямів стоматології на теренах Полтавщини. У ПДМУ відбувся науково-практичний семінар, присвячений пам`яті фундатора щелепно-лицьової хірургії на базі Університету, професора Олега Рибалова. Головною науковою подією на ньому стала презентаційна доповідь колишнього випускника Полтавського медичного стоматологічного інституту, а сьогодні щелепно-лицьового хірурга, члена Канадської стоматологічної асоціації, Асоціації стоматологів Альберти, Міжнародної Асоціації Фізіологічної Стоматології, Міжнародної колегії краніомандібулярної ортопедії, Американської асоціації фізіологічної медицини та стоматології, Центру Дихального Оздоровлення VIVOS та власника компанії "Зв'язки Фізіологічного Здоров'я" Олександра Павленка – «Мультидисциплінарний підхід у лікуванні черепно-лицьових захворювань та їх наслідків у дітей і підлітків». По її завершенню він продовжив конструктивне спілкування з учасниками семінару, лікарями різних напрямків, даючи вичерпні відповіді на їхні запитання.

Колегу із Канади привітно зустріли у його рідній Альма Матер ректор ПДМУ, професор Вячеслав Ждан та провідні науковці університету.

 

https://www.pdmu.edu.ua

 

Кременчуцький Національний Університет імені Михайла Остроградського

Одразу дві кафедри навчально-наукового інституту електричної інженерії та інформаційних технологій Кременчуцького Національного Університету ім. М. Остроградського (ННІЕЛІІТ КрНУ) отримали сертифікат про зразкову акредитацію другого (магістерського) освітнього рівня спеціальності 141 «Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка»: за освітньо-професійною програмою «Електромеханічні системи автоматизації та електропривод» (кафедра систем автоматичного управління та електроприводу) та за освітньо-професійною програмою «Електричні машини і апарати» (кафедра електротехніки)!

Це потужна робота всього колективу: гарантів освітніх програм – Юрія ЗАЧЕПИ та В’ячеслава ПРУСА, завідувачів кафедри САУЕ – Тетяни КОРЕНЬКОВОЇ, розробників програми, групи забезпечення, здобувачів, випускників, колег з виробництва. Найкращий науково-кадровий потенціал, матеріально-технічна база, що постійно оновлюється, наукова школа, тісні зв’язки з практиками-професіоналами, а також багаторічний досвід з підготовки магістрів дали свій позитивний результат: вперше в КрНУ акредитація з визначенням «зразкова»!

 

http://www.kdu.edu.ua/new/detail.php?id=3003