Підведено підсумки навчання посадовців Полтавщини у 2023 році

Надрукувати

Нові виклики, пов’язані з повномасштабним російським вторгненням в Україну, потребують нових підходів до реалізації державної політики, і, відповідно, належного рівня професійній кваліфікації публічних службовців.

Саме тому органами публічної влади приділяється сьогодні особлива увага питанням професійного розвитку персоналу. Впродовж 2023 року 11989 осіб з числа державних службовців, посадових осіб місцевого самоврядування, депутатів місцевих рад, працівників комунальних підприємств, установ і організацій Полтавщини пройшли навчання за професійними та короткостроковими програмами Полтавського регіонального центру підвищення кваліфікації.

Тематика загальних короткострокових програм відповідала пріоритетним напрямам підвищення кваліфікації державних службовців і посадових осіб місцевого самоврядування, спеціальних – потребам замовників навчання – органів публічної влади Полтавської області та Переліку пріоритетних напрямів/тем для підвищення кваліфікації за загальними професійними (сертифікатними) та короткостроковими програмами. Навчання здійснювалося за програмами підвищення кваліфікації, розробленими та затвердженими Полтавським РЦПК, і погодженими НАДС, іншими замовниками відповідних освітніх послуг.

Проведення занять забезпечували 99 викладачів, із них 31 кандидатів та 8 докторів наук, 60 фахівців, які мають досвід роботи в державних органах, органах місцевого самоврядування; серед них 9 представників та експертів інститутів громадянського суспільства та 11 експертів програм (проєктів) міжнародної технічної допомоги.

Дистанційна форма навчання також надала можливість залучати до освітнього процесу викладачів з інших регіонів. Продовжується співпраця з обміну викладачами із Запорізьким, Житомирським, Хмельницьким регіональними центрами підвищення кваліфікації.

Педагогічні працівники та викладачі-практики також активно залучаються до реалізації завдань методичної роботи, що дає можливість більш якісно розробляти програми, презентації, рекомендації до самостійного вивчення тем в умовах надзвичайних обставин. Впродовж 2023 року Полтавським регіональним центром створено 22 та актуалізовано 29 навчальних курсів, що дає змогу публічним службовцям навіть під час повітряних тривог, відключення електроенергії працювати в режимі відкладеного часу, отримуючи як теоретичні знання, так і практичні навички: підвищувати стресостійкість, управляти командами та процесами, створювати успішні проєкти, збільшити власну ефективність тощо.

З метою забезпечення подальшого професійного розвитку персоналу органів публічної влади Полтавщини розпорядженням начальника обласної військової адміністрації від 22.12.2023 № 849 затверджено План-графік підвищення кваліфікації державних службовців, посадових осіб органів місцевого самоврядування та депутатів місцевих рад у Полтавському регіональному центрі підвищення кваліфікації на 2024 рік