МКІП співпрацюватиме з Експертним центром економічної безпеки задля відновлення та захисту об’єктів культурної спадщини

Надрукувати

Днями Міністерство культури та інформаційної політики України і ГО «Експертний центр економічної безпеки» підписали меморандум про співпрацю. Партнерство спрямоване на консолідацію зусиль задля швидкого відновлення об’єктів культурної спадщини, віднесених до сфери управління МКІП.

«Збереження української культурної спадщини завжди в фокусі уваги МКІП. Особливо це актуально під час війни, коли ворог нищить все, що визначає нас українцями. То ж всі ініціативи, спрямовані на вдосконалення процесів у такій важливій сфері, ми вітаємо й підтримуємо», – сказав т. в. о. Міністра культури та інформаційної політики України Ростислав Карандєєв.

Сторони проводитимуть спільні заходи, вивчатимуть міжнародний досвід провідних країн та виявлятимуть ризики й загрози економічній безпеці України в сфері культури. Також проводитимуть заходи з протидії кримінальним правопорушенням та виявлятимуть способи їх мінімізації. 

Центр допомагатиме аналізувати стан захищеності об’єктів культурної спадщини та методи документування завданої шкоди унікальним пам’яткам культурної спадщини світового і національного значення, готуватиме пропозиції щодо захисту та швидкого відновлення цих об’єктів.

Крім того, представники ГО «ЕЦЕБ» можуть входити до складу консультативно-дорадчих органів, постійних, тимчасових та експертних комісій або робочих груп, створених при Міністерстві.

Урядовий портал