Previous Next

Міжнародна організація з міграції допомагатиме будувати на Полтавщині житло для ВПО

Надрукувати

Перший заступник начальника ПОВА Богдан Корольчук і заступник Володимир Василенко зустрілися з представниками Міжнародної організації з міграції (МОМ).

Обговорили деталі реалізації пілотного проєкту "Покращення житлових умов внутрішньо переміщених осіб та інших осіб, які постраждали від війни". Про це повідомив начальник Полтавської ОВА Філіп Пронін.

«Ініціатива передбачає реконструкцію та будівництво інфраструктури двох категорій – доступного й соціального житла. Загалом на території області планують створити 350-400 квартир. Доступне житло надаватимуть в оренду, кошти з якої надходитимуть до спецфондів громад. Ці фінанси потім спрямовуватимуть для будівництва, утримання житлової інфраструктури для ВПО та інших вразливих верств населення. Соціальний житловий фонд буде безкоштовним», – розповів Філіп Пронін.

Полтавська область прихистила багато переселенців, тож потреба у забезпеченні житлом залишається високою. Сучасна, комфортна й доступна оселя – вагомий крок для соціальної згуртованості та інтеграції ВПО у життя громад.