На Полтавщині функціонує 17 комплексів автоматичної фіксації порушень правил дорожнього руху

Надрукувати

Сьогодні фіксація порушень правил дорожнього руху активно здійснюється за допомогою комплексів автоматичної фіксації – стаціонарних технічних засобів, що дають змогу в автоматичному режимі здійснювати виявлення та фотозйомку або відеозапис подій, які містять ознаки адміністративних правопорушень у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху.

У Полтавській області функціонує 17 комплексів автоматичної фіксації порушень правил дорожнього руху: 7 – у межах м. Полтава, 6 – у межах м. Кременчук, ще 4 – на автодорогах державного значення.  У січні 2024 року в м. Полтава вперше запрацював комплекс по вулиці Європейська, 108. Також відновлять роботу, встановлені комплекси у м. Полтава по вулиці Решетилівська, 32 та у селі Лелюхівка на км 30+459 автодороги М-22 у напрямку м. Полтави.

Нагадуємо, що згідно Правил дорожнього руху, обмеження швидкості до 50 км/год діє у населених пунктах (позначених дорожніми знаками з назвою пункту на білому тлі), до 90 км/год – поза населеними пунктами, до 110 км/год – на автомобільній дорозі з окремими проїзними частинами, що відокремлені одна від одної розділювальною смугою.

За перевищення швидкості на понад 20 кілометрів за годину доведеться сплатити 340 гривень штрафу. Якщо їхати швидше за дозволену швидкість на понад 50 кілометрів за годину – 1 700 гривень.

У разі фіксації в автоматичному режимі скоєння правопорушення у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху, адміністративну відповідальність несе відповідальна особа:

фізична особа або керівник юридичної особи, за якою зареєстровано транспортний засіб;

належний користувач відповідного транспортного засобу, якщо відповідні дані внесено в Єдиний державний реєстр транспортних засобів.