«Віктор Ревегук: людина, вчений, епоха» – у Полтаві презентували збірник наукових статей

Надрукувати

В обласному центрі відбулася презентація збірника наукових статей «Віктор Ревегук: людина, вчений, епоха». Його підготували фахівці Полтавського краєзнавчого музею імені Василя Кричевського за підтримки Департаменту культури і туризму Полтавської ОВА.

До участі в заході долучилися заступник начальника Полтавської ОВА Антон Чубенко, представники наукової спільноти, краєзнавці, культурологи, громадськість.
«Цією книгою вшановуємо 85-річчя від дня народження Віктора Ревегука – відомого історика та краєзнавця Полтавщини, педагога, вірного сина України. Вихід цього збірника підкреслює вагому роль науковця у вивченні історії полтавського краю», – зауважив Антон Чубенко.
До видання ввійшли праці науковців-однодумців Віктора Ревегука, його учнів, які працюють у сферах історії, краєзнавства, музейної справи, виховання молоді, на науковій і громадській нивах.
Віктор Ревегук – автор більше 20 монографічних та науково-популярних видань про минувшину нашого краю і сусідніх регіонів. Науковець зробив вагомий внесок у розвиток історичної науки на Полтавщині, всіляко поширював серед молоді ідею свободи і традиції боротьби за державну незалежність України.
2 травня 2023 року видатному науковцю виповнилося б 85 років.