У Полтаві відбулася презентація документального фільму «Андренки. Історичні прогулянки із Леонідом Булавою»

Надрукувати

У Полтавській обласній універсальній науковій бібліотеці імені І. П. Котляревського відбулася презентація краєзнавчого фільму «Андренки. Історичні прогулянки з Леонідом Булавою».

Автором і режисером є член Полтавської обласної організації Національної спілки краєзнавців України Ярослав Єнко, який нині боронить нашу країну. Співавтором документальної стрічки – кандидат географічних наук, доцент Леонід Булава.
Презентацію відвідав заступник начальника Полтавської ОВА Антон Чубенко.
«Сьогоднішня війна – це боротьба за існування нашої культури, автентичності, історичної пам'яті та правди. Наша мета – зберегти пам’ятки історії та культури для наших поколінь, – зауважив Антон Чубенко. – Андренки – село, якого вже не існує на карті. Проте завдяки зусиллям Леоніда Булави та родини Ярослава Єнка, який наразі захищає нашу країну, воно відродилось у однойменному фільмі та в наших серцях».
Символічно, що сам Ярослав Єнко записав відеозвернення до глядача з фронту. Зауважив про віру в перемогу та бажання відзняти другу частину цього авторського фільму.
Науковці, які долучилися до створення фільму та взяли участь у його презентації, допоможуть і надалі відроджувати давнє забуте та передавати прекрасне нашим нащадкам.