На Полтавщині 558 пунктів незламності підключені до безперебійного інтернету

Надрукувати

Зважаючи на активні військові дії, в Україні є ризик можливих пошкоджень енергетичної інфраструктури внаслідок обстрілів, Полтавська обласна військова адміністрація проводить заходи щодо повноцінного функціонування пунктів незламності під час тривалих відключень електроенергії.

Наразі на території Полтавщини розгорнуто 590 пунктів незламності, які облаштовані у всіх громадах області, з них: 438 – Полтавською обласною військовою адміністрацією та органами місцевого самоврядування, 45 – ДСНС, 7 – АТ «Укрзалізниця», 95 – соціально-відповідальним бізнесом. Також є 5 пересувних пунктів ДСНС, які виїжджатимуть на місця за потреби.

Наразі забезпечені безперебійним інтернетом завдяки підключенню за різними технологіями – 558 пунктів, у решті тривають роботи. Із них 416 пунктів підключені до інтернету за пасивною технологією PON.

Нагадаємо, інформацію про адресу, режим роботи та оснащення пунктів можна знайти на вебпорталі облвійськадміністрації в розділі «Пункти незламності» (https://poda.gov.ua/blocks-page/punkty-nezlamnosti).

акож у застосунку «Дія». Для зручності українців мапу пунктів вивели на головний екран, є можливість користуватися мапою без завантаження карт, фільтрувати за фільтрами «відчинено зараз», «доступно для людей з інвалідністю» та «зручності». Також можна залишити відгук про стан пункту.

Крім того, інформацію про те, як знайти найближчий пункт незламності можна знайти на сайті https://nezlamnist.gov.ua/ та в офіційних чат-ботах у телеграмі (https://t.me/nezlamnistbot) та вайбері (https://chats.viber.com/nezlamnistbot)