Previous Next

Робоча група «Прозорість і підзвітність» розглянула резонансну справу закупки дронів для військових

Надрукувати

Під головуванням першого заступника начальника Полтавської ОВА Богдана Корольчука відбулося чергове засідання робочої групи «Прозорість і підзвітність».

Розглянули процедуру проведення публічної закупівлі 170 квадрокоптерів Департаментом з питань цивільного захисту та оборонної роботи Полтавської міської ради.

Доповідали фахівці ГУ Національної поліції в Полтавській області та ГУ Державної податкової служби.

Прокуратура розпочала досудове розслідування за фактом можливого здійснення розтрати бюджетних коштів. Після збору необхідних матеріалів фахівці проведуть слідчі дії, експертизи та озвучать результати. Працівники Державної податкової служби вже проаналізували ринкову вартість дронів та виявили чималу переплату.

«Такі випадки в суспільстві, тим паче в період війни, неприпустимі. Допомога військовим не може бути приводом для наживи. Винні мають понести відповідальність», – зауважив Богдан Корольчук.

Також розглянули питання продажу права оренди земельної ділянки в Лубенському районі, проведення процедур публічних закупівель при будівництві укриття в Лубенській спеціалізованій школі № 6 та з капремонту будівлі Полтавської спеціалізованої ДЮСШ олімпійського резерву № 2.