Куди спрямують гуманітарну допомогу області в січні

Надрукувати

На засіданні робочої групи з розподілу гуманітарної допомоги під головуванням першого заступника начальника Полтавської ОВА Богдана Корольчука визначили, куди її спрямують. До обласного штабу надійшли датчики сигналізації, роутери, освітні набори, ліжка, водонагрівачі, одяг і продукти харчування.

ЦНАПам, закладам охорони здоров’я, молоді та спорту, культури, об’єктам критичної інфраструктури та військовим частинам розподілили більше тисячі датчиків сигналізації чадного газу та диму. Вони надійшли в область за ініціативи БО «Долонька допомоги» від мешканців та соціального відповідального бізнесу Швеції.

4G роутери від МВС Словаччини розподілили військовим частинам, ЦНАПам, закладам соцзахисту, культури та освіти, молоді й спорту, лікарням.

Крім того, на засіданні погодили розподіл спортивних, освітніх наборів та рюкзаків від Дитячого фонду ООН «UNICEF» у заклади дошкільної освіти Полтавської громади.

150 двоярусних металевих розкладних ліжок від Товариства Червоного хреста України доставлять у заклади психіатричної допомоги.

85 бойлерів для підігріву води від представництва ООН (UNICEF) розподілили на забезпечення МКП, що розміщуються у закладах освіти області. Крім того, переселенцям 19 територіальних громад області нададуть набори дитячого теплого одягу.

Для підтримки ВПО в 14 територіальних громадах роздадуть продукти харчування та засоби гігієни.

Остання гуманітарна допомога від БО «Світло Надії», що надійшла в грудні 2023 року, розподілена між 15 медичними закладами Кременчуцької, Полтавської, Семенівської, Гадяцької, Карлівської, Котелевської, Миргородської та Шишацької громад. Серед продуктів: борошно, макарони, вівсяні пластівці, олія.