Робота без бар’єрів: Ветеран війни Григорій Чепура повернувся до улюбленої професії

Надрукувати

Ветеран війни Григорій Чепура працює екскаваторником комунального підприємства у Котельві. Після важкого поранення та реабілітації вирішив повернутися до улюбленої професії. Серед його обов'язків – розчищення доріг, ліквідація аварійних проривів, підключення водопостачання.

«Підприємство скористалося державною програмою компенсації за облаштування робочих місць для людей з інвалідністю. Придбало спеціальне підресорне крісло, адже стан здоров’я чоловіка не дозволяв працювати на техніці. Обладнання зменшує навантаження на спину, щоб водій почувався комфортно та зручно», – розповів начальник Полтавської ОВА Філіп Пронін.

За його словами, Полтавщина зберігає лідерство в країні з реалізації цієї програми.

«Минулоріч в області облаштували 18 робочих місць для водіїв, бухгалтерів, слюсарів, менеджерів, будівельників і викладачів із інвалідністю. Для цього спрямували понад 862 тисячі гривень із держбюджету», – додав Філіп Пронін.

Детальніше про компенсацію за облаштування робочих місць осіб з інвалідністю за посиланням: https://www.dcz.gov.ua/storinka/kompensaciya-za-oblashtuvannya-robochyh-misc-osib-z-invalidnistyu-0