Помічник ветерана, нове медичне обладнання та робочі поїздки в громади – Філіп Пронін про підсумки тижня

Надрукувати

Начальник Полтавської ОВА Філіп Пронін на щотижневому брифінгу розповів про тиждень роботи обласної адміністрації. Зокрема на Полтавщині запрацював інститут помічника ветерана, а до медичних закладів прибуло нове реабілітаційне обладнання для відновлення воїнів.

«В області перші дев'ять помічників ветерана пройшли навчання у межах реалізації експериментального проєкту. Вони супроводжуватимуть ветеранів у громадах, допомагатимуть у процесі переходу від військового до цивільного життя. Із 2024 року помічники ветеранів запрацюють у кожній громаді області. Ця тема – наш безумовний пріоритет», – розповів Філіп Пронін.

Цього тижня три реабілітаційні центри Полтавської обласної лікарні отримали новітнє реабілітаційне медобладнання. Загалом 12 одиниць – роботизованих систем та унікальних пристроїв.

Вони стануть надійними помічниками у процесі медичної реабілітації дітей та дорослих. Важливо, що медичну техніку використовуватимуть для відновлення після травм і поранень військові.

У Полтаві офіційно запрацював Дія Центр, який не могли запустити три роки. Нове приміщення відповідає всім критеріям якості, тож сервіс стане ще зручнішим, а головне – безбар’єрним. У п’яти зонах обслуговування вже надають понад 600 адміністративних послуг.

Продовжує свою діяльність робоча група «Прозорість і підзвітність». Максимальну увагу приділяють будівництву укриттів у закладах освіти, житла для ВПО та інших об'єктів у громадах.

Із робочими візитами Філіп Пронін побував у двох громадах Полтавщини – Решетилівській та Лубенській. Оглянув промислові підприємства та спортивні об'єкти, поспілкувався з колективами про роботу в умовах війни, визначили пріоритети розвитку.

На цьому тижні Полтавщина передала Луганщині понад 160 тонн борошна. Усю цю продукцію виготовили завдяки співпраці з соціально відповідальним бізнесом.