Антон Чубенко ознайомився з роботою Гадяцького фахового коледжу культури і мистецтв імені І.П.Котляревського

Надрукувати

За дорученням начальника Полтавської обласної військової адміністрації Філіпа Проніна відбулася чергова робоча поїздка до територіальних громад. Заступник начальника Полтавської ОВА Антон Чубенко та директорка Департаменту культури і туризму Полтавської ОВА Ірина Удовиченко відвідали Гадяч, зокрема Гадяцький фаховий коледж культури і мистецтв імені І.П.Котляревського.

Директор коледжу Анатолій Насменчук ознайомив гостей із організацією навчального процесу та технічним забезпеченням закладу.

Заклад готує фахівців у галузі знань «культура і мистецтво», «інформаційна та бібліотечна справа», «менеджмент соціокультурної діяльності», «народна хореографія», «декоративно-прикладне мистецтво». Також у коледжі надаються послуги з підвищення кваліфікації працівників культури, мистецтва, освіти, позашкільної мистецької освіти для різних вікових категорій.

У закладі працює 81 педагогічний працівник.

У 2023 році тут навчалися 180 студентів на денному відділенні, заочному –  90 студентів; студії естетичного виховання – 320 учнів. Підвищення кваліфікації працівників закладів культури і мистецтва отримали 300 слухачів.

Антон Чубенко та Ірина Удовиченко відвідали заняття творчих колективів: народного хору, ансамблю народних інструментів, народного ансамблю народного танцю «Джерело», естрадного ансамблю «Еклейм», студентського театру «Мельпомена». Переглянули творчі роботи студентів спеціальності «Образотворче мистецтво, декоративне мистецтво, реставрація» та ознайомилися з житлово-побутовими умовами проживання в гуртожитку.

До уваги учасників зустрічі представили музейні експозиції.

У 2023 році освітня діяльність закладу проводиться офлайн, оскільки  підготовлені 2 сертифікованих укриття на час повітряних тривог,  встановлено електрогенератори. У разі необхідності забезпечені відповідні умови для дистанційного навчання.

«Гадяцького фахового коледжу культури і мистецтв імені І.П.Котляревського  – знаний заклад культурно-освітнього простору Полтавщини та України. Дякую колективу за самовіддану працю, за достойну організацію навчання наших дітей у непростих умовах сьогодення. Разом з тим треба розширювати географію надання освітніх послуг», – підсумував Антон Чубенко.