Previous Next

Проведено нараду з обласними будинками-інтернатами: підведено підсумки, визначено завдання на наступний рік

Надрукувати

Надання соціальних послуг особам з інвалідністю та похилого віку, які потребують стороннього догляду, це значно ширше поняття, ніж норми, зазначені в Державних стандартах. Зокрема, для підопічних інтернатних закладів це комплексний догляд, який в тому числі охоплює дотримання прав осіб в сфері охорони здоров'я та медичну допомогу.

25 грудня директор Департаменту соціального захисту населення облвійськадміністрації Людмила Корнієнко провела настановчу нараду з працівниками інтернатних закладів, під час якої акцентувала увагу на неухильності дотримання вимог чинного законодавства з надання соціальних послуг уразливим категоріям громадян, а також на важливості постійного підвищення якості цим послуг.

«Перед інтернатним закладом стоїть важливе завдання не просто забезпечити догляд та побутове обслуговування підопічного, а стати для нього джерелом комплексної допомоги, а саме: комфортною домівкою, соціальною та медичною підтримкою. Тому ми повинні не лише відповідати визначеним вимогам, а постійно працювати «над собою» та покращувати умови проживання для осіб, за яких ми несемо відповідальність» - зазначила Людмила Корнієнко.

Наразі в будинках інтернатах системи соціального захисту області перебувають на обслуговуванні понад 2 тисячі осіб, в тому числі 123 особи, які мають статус ВПО.

Також під час наради були обговоренні питання технічного характеру, пов’язані із дотримання чинного законодавства під час організації медичного обслуговування підопічних/вихованців будинків-інтернатів, зокрема щодо ведення медичної документації, а також використання допоміжних засобів реабілітації та медичних виробів.

Не менш важливим є питання дотримання заходів безпеки під час оголошення повітряної тривоги, а також готовність до будь-яких критичних та неочікуваних ситуацій, пов’язаних із військовим станом. 

 

Директор Департаменту Людмила Корнієнко