Previous Next

У Полтавській області перша група помічників ветеранів отримала сертифікати

Надрукувати

В області з’явилися перші дев’ять помічників ветеранів у межах реалізації експериментального проєкту Мінветеранів. Вони проходили навчання у Центрі ветеранського розвитку на базі Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка». Свідоцтва про підвищення кваліфікації їм вручило керівництво області та вишу.

«Сьогодні знаковий день для ветеранської спільноти Полтавщини. У нас з’явилися перші помічники ветеранів. Фахівці, які зустрічатимуть ветеранів у територіальних громадах та надаватимуть необхідну допомогу в процесі переходу від військового до цивільного життя, – зауважив заступник начальника Полтавської ОВА Володимир Василенко. – Бути першим завжди важко. Важко, але варто! Бо місія помічників ветеранів – надзвичайно важлива».

Від депутатського корпусу присутніх привітав перший заступник голови обласної ради Олександр Лемешко:

«На жаль, війна викликала необхідність нових професій та спеціальностей. Й іноді вони на межі різних сфер знань. Одна з таких спеціальностей соціально-гуманітарного спрямування для підтримки ветеранів і демобілізованих осіб. Нам вдалося на високому рівні забезпечити навчання помічників. Запит на таких фахівців сьогодні є. Тому впевнений, що наші випускники відразу почнуть працювати».

«Помічник ветерана» – це пілотний проєкт Міністерства у справах ветеранів. Полтавщина стала одним із дев’яти регіонів, які взяли в ньому участь.

Кандидати у помічники ветерана на початковому етапі пройшли тестування через додаток «еВетеран» та співбесіди в територіальних громадах, після цього опанували відповідний курс.

Після отримання сертифікатів помічники ветеранів будуть працевлаштовані у сервісному офісі в кожній з громад.

Наразі, в області розпочато набір кандидатів на участь у проєкті «Помічник ветерана» на 2024 рік, який буде масштабовано на всі територіальні громади. Подати заяву на участь у конкурсі можна в електронній формі винятково через інформаційний портал Е-ветеран https://eveteran.gov.ua.