Міст через річку Сула на дорозі Н-08 відкрили для транспорту

Надрукувати

Відбудували міст через річку Сула на трасі Н-08 Бориспіль-Маріуполь. Дорожні роботи ще завершуються, але транспорт уже може безперешкодно рухатися переправою.

Про це повідомили в Державному агентстві розвитку та відбудови інфраструктури України.

Це важливий інфраструктурний обʼєкт: він забезпечує транспортний звʼязок між північчю, центром і півднем України – Київською, Черкаською, Полтавською, Кіровоградською, Дніпропетровською областями. Майже 3 роки був закритий для всіх видів транспорту, відтак пасажирські перевезення не здійснювалися взагалі. Гуманітарні, військові, промислові вантажі перевозили в об’їзд на декілька сотень кілометрів.
Міст завдовжки понад 200 метрів суттєво не ремонтували з часу його будівництва – а це 1962 рік. Споруда вже знаходилася в аварійному стані. Окремі елементи мосту, деформаційні шви та опорні частини під залізобетонним прогоном стали непрацездатні.
Переправу закрили для руху транспорту в березні 2021 року. Капітальний ремонт «розморозили» в листопаді 2022 року.
У межах оновлення провели два види ремонту: реконструкцію металевого фермового прогону та капітальний ремонт правобережних заплавних прогонів.
Будівельники розширили габарит мосту з 6 до 9 метрів, підсилили фундаменти опор, збудували нові опори. Влаштували нову сталеву прогонову будову, уклали покриття з гусасфальту, укріпили бутовим камінням укоси земляного полотна. Також змонтували систему освітлення, встановили фільтрувальні системи для стокових вод. Споруда має нове перильне та барʼєрне огородження.