Previous Next

Філіп Пронін: «Прозорість і підзвітність» продовжує результативно працювати

Надрукувати

Відбулося засідання робочої групи «Прозорість і підзвітність» при Полтавській ОВА.

Ще більше уваги приділили безпеці дітей – модульним укриттям навчальних закладів у Нехворощанській громаді. Фахівці Держаудитслужби передадуть усі матеріали слідчим, перевірку супроводжує СБУ. Про це повідомив начальник Полтавської ОВА Філіп Пронін.

«Представники робочої групи звернули увагу й на ризики з реконструкції приміщення під житло для ВПО в цій же громаді та капремонту будівлі дитячого відділення обласної інфекційної лікарні, – розповів Філіп Пронін. – По обох зафіксували завищення цін за різними матеріалами чи обладнанням. По першому прокуратура порушила кримінальне провадження. По об’єкту вже провели коригування проєкту і зменшили вартість на 2,6 млн грн. По другому об’єкту проведуть моніторинг цін стосовно матеріалів».

Завдяки тому, що фахівці робочої групи вчасно повідомили про ризики стосовно капремонту Полтавської ДЮСШ №4 зокрема щодо завищення цін на матеріали й обладнання, несвоєчасного виконання робіт, договір наступного тижня буде розірваний.

«Прозорість і підзвітність» продовжує результативно працювати. Це допоміжний орган і для громад. Кошти з усіх бюджетів мають використовувати максимально ефективно й відкрито», – підсумував Філіп Пронін.