Бюджет області на 2024 року спрямований на підтримку військових, ветеранів і вирішення соціальних питань, – Філіп Пронін

Надрукувати

«Сьогодні підписав розпорядження про обласний бюджет 2024. Доходи без урахування дотацій та субвенцій визначені в сумі 3,2 млрд грн. Видатки – 3,9 млрд грн», – зазначив Філіп Пронін.

Бюджет підготовлений з урахуванням вимог Бюджетного та Податкового кодексів України, основних прогнозних макропоказників економічного і соціального розвитку України, які враховують дії правового режиму воєнного стану.

«Обласний бюджет на 2024 рік спрямований на підтримку військових, ветеранів і вирішення соціальних питань. Обсяг коштів, що зарезервовано на заходи з підвищення обороноздатності держави, проведення заходів з територіальної оборони, становлять 270 млн грн. Також 500 млн грн залишків коштів обласного бюджету будуть спрямовані на посилення обороноздатності держави, потреби військових частин за їх зверненнями», – наголосив Філіп Пронін.

Додав, що у фокусі лишаються освіта, охорона здоров’я, підтримка ветеранів і внутрішньо переміщених осіб.

Державним бюджетом України обласному бюджету на 2024 рік передбачені субвенції та дотації, зокрема освітня субвенція – 353,3 млн грн та субвенція на підтримку окремих закладів та заходів у системі охорони здоров’я – 74,4 млн грн.