Previous Next

Надавачі соціальних послуг області отримали підтримку від міжнародних партнерів

Надрукувати

Підтримка міжнародних донорських організацій відіграє чи не найважливішу роль в забезпечення підтримки уразливих категорій громадян та постраждалого населення, але не менш важливою є і в питання зміцнення спроможності територіальних громад забезпечувати надання якісних та затребуваних послуг. 

У межах співпраці з Благодійним Фондом «Право на захист», яка є партнерською організацію для ряду Агенцій та фондів ООН, в області забезпечено реалізацію проекту «Невідкладна підтримка та захист літніх жінок і чоловіків з груп ризику на сході України» за підтримки міжнародної організації HelpAge International.

Проект спрямований на підтримку установ, закладів системи соціального захисту населення Полтавської області та людей, що отримують в них послуги.

У межах заходів проєкту в поточному році проведено оцінку потреб та закупівля необхідного для проходження зимового періоду (обладнання для електропостачання, обігріву приміщень, приготування їжі) до установ, закладів системи соціального захисту населення, а також безпосереднє надання соціальних послуг (інформування, консультування, представництво інтересів) та юридичної допомоги (первинної та вторинної) особам похилого віку, які знаходяться на обслуговуванні в установах, закладах системи соціального захисту населення.

В грудні надавачі соціальних послуг територіальних громад в складі яких є відділення стаціонарного догляду, обласні будинки-інтернати системи соцзахисту, а також Спеціалізований миргородський санаторій «Слава» (як учасник експериментального проєкту з надання соцпослуг окремим категоріям ВПО) отримали в якості гуманітарної допомоги ряд обладнання, побутової техніки та устаткування.

Бойлери, обігрівачі, генератори, зарядні станції, мікрохвильові печі, кухонне обладнання та предмети побуту – все це спрямовано на забезпечення комфортних умов перебування в соціальних закладах осіб з інвалідністю та осіб похилого віку, які потребують постійного стороннього догляду.

Користуючись нагодою, висловлюємо вдячність всій команді БФ «Право на захист» та його регіональному координатору Дмитру Іванову за величезну підтримку всієї системи соціального захисту.