Previous Next

У Полтавській ОВА відбулася координаційна зустріч із гуманітарними організаціями, які працюють на Полтавщині

Надрукувати

Команда обласної адміністрації зустрілася із  представниками Управління ООН з координації гуманітарних справ та іншими агенціями ООН і їхніми партнерами, які працюють на Полтавщині.

Гуманітарна потреба на Полтавщині постійно змінюється. За даними Єдиної інформаційної бази даних внутрішньо переміщених осіб, на обліку перебуває 198,3 тис. ВПО. Якщо на початку повномасштабного вторгнення вони гостро потребували харчових продуктів, одягу, засобів гігієни, то нині запити надходять і від жителів області на засоби та послуги з реабілітації, психологічну підтримку та фінансову допомогу.
«У період протидії російській агресії гуманітарна або фінансова допомога для підтримки населення, бізнесу та області необхідна. Нині у фокусі спроможність населених пунктів забезпечити життєдіяльність у зимовий період, – зазначив заступник начальника Полтавської ОВА Володимир Василенко. – В області створена інформаційна база, куди всі громади вносять дані про потреби. Гуманітарні організації можуть доєднатися до сервісу, щоб мати уявлення, що потрібно в регіоні».
Подібні зустрічі – це можливість координувати зусилля різних міжнародних партнерів і мати повне уявлення про те, де і які прогалини лишилося заповнити, зауважила голова Київського хабу Управління ООН з координації гуманітарних справ Хіларі Стауффер.
«Визначення пріоритетних напрямів роботи громадських організацій на 2024 рік уже на фінальній стадії. Після затвердження він буде розповсюджений усім міжнародним організаціям, щоб вони мали конкретні уявлення про запити регіонів», – говорить Хіларі Стауффер.
Представники гуманітарних організацій наголошували, що всі вони продовжуватимуть працювати в області 2024 року. Допомагають жителям Полтавщини та ВПО 142 громадські організації за 86 напрямами.
Захід відбувся в межах роботи Регіонального офісу міжнародного співробітництва.