Вітчизняних фахівців з ментального здоров’я запрошують на навчання до Польщі

Надрукувати

Координаційний центр КМУ / Mental Health UA спільно з партнером – Військово-медичним інститутом у м. Варшава оголошує відбір кандидатів для участі у Програмі стажування українських психологів/психотерапевтів та психіатрів з питань діагностики й терапії розладів, пов’язаних із травматичним стресом та посттравматичним стресовим розладом.

Програма створена у співпраці з Клінікою бойової стресової психіатрії та психотравматології Центральної Клінічної лікарні Військово-медичного інституту у Варшаві.

Проєкт реалізується у межах Всеукраїнської програми ментального здоров’я Ти як? - ініціативи Олена Зеленська.

Мета - ознайомлення з організацією та моделлю діагностичної та лікувальної роботи клініки. Лікувальний заклад вже понад двадцять років надає високоспеціалізовані медичні послуги для польських військових, які беруть участь у бойових діях за кордоном та реалізує комплексну програму допомоги цивільним після травматичних переживань, учасниками якої також є вимушені переселенці з України.

Передбачається практична підготовка українських фахівців до самостійної роботи з пацієнтами, які перенесли травму, в тому числі травматичний досвід війни.

Кожен цикл навчання - це чотиритижневе стажування, що включає практичну участь у всіх організаційних, діагностичних та лікувальних процедурах, а також психотерапевтичну роботу з пацієнтами після пережитої травматичної події.

Стажування поєднуватиметься з теоретичним навчанням, яке проводитиметься у формі семінару.

Проєкт орієнтований на отримання учасниками додаткових практичних навичок у сфері охорони психічного здоров’я у воєнних ситуаціях на основі сучасних та перевірених процедур діагностики і лікування, що визнані ВООЗ.

Попередній графік проведення стажування:

I цикл: 26.02.2024 –22.03.2024

2 цикл 06.05.2024 –31.05.2024

3 цикл: 06.06.2024 –28.06.2024

Польські партнери забезпечують українським учасникам проживання, повний пансіон.

Учасниками стажування можуть стати психологи, психотерапевти або психіатри, які володіють базовими теоретичними знаннями з психопатології. Необхідна наявність практичного досвіду роботи з людьми з психічними розладами, зокрема посттравматичними стресовими розладами та іншими типами розладів, що виникають під час військових дій та пов'язані з досвідом травматичної події. Володіння польською або англійською мовою є перевагою при відборі.

Якщо бажаєте взяти участь у навчальному проєкті, необхідно заповнити відповідну анкету та надіслати окремим файлом (у назві файла потрібно вказати прізвище кандидата) до 20:00 год. 2 січня 2024 року на електронну адресу: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Анкета доступна для завантаження за посиланням: https://docs.google.com/.../1ryU5b.../edit...