Полтавщина – учасник Програми «EU4Skills: Кращі навички для сучасної України»

Надрукувати

Вона спрямована на підтримку реформи професійної (професійно-технічної) освіти в України та здійснюється за сприяння Європейського Союзу та його країн-членів Німеччини, Фінляндії, Польщі та Естонії.

Програма в області впроваджується на підставі укладеного Меморандуму про співпрацю між Полтавською обласною військовою адміністрацією, Першим регіональним представництвом Українського фонду соціальних інвестицій та закладами професійної (професійно-технічної) освіти, що беруть участь у проєкті, з питань модернізації підготовки кваліфікованих робітників.

 Наприкінці 2023 року в межах реалізації третього компоненту Програми Професійно-технічне училище № 44 м. Миргорода отримало сільськогосподарську техніку та обладнання, а саме: 4 колісні трактори Changfa 1104, Changfa 1604, Changfa 2204, 2 вантажні автомобілі HOWO 6Х4, пневматичну сівалку та додаткове навчальне обладнання – на загальну суму 460 000 євро.

Це суттєво покращить матеріально-технічне базу закладу  освіти, підвищить рівень підготовки кваліфікованих робітників з професії                                   «Тракторист-машиніст сільськогосподарського виробництва», що в умовах воєнного стану та післявоєнної відбудови має стратегічний характер.

Тривалість програми: 2019-2023 роки.

 

Довіково. EU4Skills – це програма підтримки реформи професійно-технічної освіти в Україні. Програму підтримують ЄС та його країни-члени: Німеччина, Фінляндія, Польща та Естонія. Загальне фінансування програми становить 58 млн євро. Мета програми – модернізувати обрані заклади профтехосвіти, провести навчання керівників закладів та викладачів у 7 пілотних областях: Вінницькій, Полтавській, Запорізькій, Рівненській, Львівській, Миколаївській та Чернівецькій.