Previous Next

Міжнародна компанія допомагатиме Полтавщині будувати сучасну систему управління відходами

Надрукувати

Перший заступник начальника Полтавської ОВА Богдан Корольчук провів робочу зустріч із представниками компанії «Міамото Інтернешнл Україна». На ній обговорили побудову одного сміттєпереробного заводу та полігону для твердих побутових відходів в області.

Керівник «Міамото Інтернешнл Україна» Павло Похальчук розповів, що компанія володіє експертизою з гуманітарного відновлення після стихійних лих, військових конфліктів та катастроф, має офіційні представництва у 27 країнах світу. Її партнерами є такі міжнародні організації як Світовий банк, USAID та більшість агентств ООН.

«Полтавщина зацікавлена в належній організації алгоритму ідентифікації, збору та утилізації відходів. Лише за офіційними підрахунками, в області зберігається 280 тисяч тонн твердих побутових відходів та 700 тисяч тонн промислових, – розповів Богдан Корольчук. – У регіоні також більше 500 сміттєзвалищ. Тому дуже важливо налагодити переробку відходів із застосуванням сучасних світових технологій, для створення можливостей з їх повторного використання. Наша мета – збереження природних ресурсів, зменшення забруднення довкілля та розвиток економіки області».

На зустрічі з Департаментом екології та природних ресурсів ПОВА обговорили пропозицію «Міамото Інтернешнл Україна» щодо будівництва в області сучасного заводу з переробки відходів. Цей проєкт уже впроваджується компанією ще в шести областях України – Київській, Житомирській, Чернігівській, Сумській, Харківській та Дніпропетровській.

Ділянку для будівництва має визначити область. Уся проєктна документація та будівництво – за кошти міжнародних донорів. Крім того, 7 років компанія буде курувати проєкт і надавати підтримку в обладнанні. Попередньо до травня 2024 року триватиме допроєктний процес з узгодженням місця, технологій, підготовки належного техніко-економічного обґрунтування, залучення партнерів, які б забезпечили фінансовий супровід тощо.

Зустріч провели в межах роботи Регіонального офісу міжнародного співробітництва Полтавської області.