На Полтавщині презентували міжархівний пошуковий портал ARCHIUM

Надрукувати

У Полтавській ОВА підбили підсумки результатів роботи Державного архіву Полтавської області в галузі оцифрування документів. Про це повідомив голова Державної архівної служби України Анатолій Хромов під час брифінгу в офіційному медіацентрі.

«Кілька років поспіль Державний архів Полтавської області є лідером оцифрування документів Національного архівного фонду серед усіх державних архівів України, як центральних так і обласних. Це забезпечується завдяки співпраці установи з міжнародними партнерами й зокрема з корпорацією FamilySearch International зі Сполучених Штатів Америки», – розповів Анатолій Хромов.
За його словами, державний архів на завершальному етапі оцифрування документів генеалогічного характеру.
«Після того як архів Полтавщини продемонстрував такий шалений темп оцифрування, виникла потреба представлення цих сканкопій онлайн для зручності користувачів. Тож сьогодні ми презентували платформу ARCHIUM, яка надає доступ громадянам до оцифрованої колекції установи. Наразі на платформі представлено 200 тисяч цифрових копій Державного архіву Полтавської області», – зауважив голова Державної архівної служби України.
Він додава, що доступ до міжархівного пошукового порталу (https://searcharchives.net.ua/) є на сайті Державної архівної служби. До цього проєкту доєдналися вже шість архівів: чотири центральні та два обласні.
Оцифрування документів Національного архівного фонду дозволяє спростити доступ користувачів архівної інформації та забезпечує можливість кращого збереження документів.