Previous Next

Інвентаризація земель, виконання програми «Ліси Полтавщини»: відбулась постійна комісія облради

Надрукувати

Під головуванням Івана Гришка відбулося засідання постійної комісії Полтавської облради з питань аграрної політики та земельних відносин.

У роботі комісії взяли участь заступник начальника Полтавської ОВА з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації (CDTO) Володимир Когут, голова Полтавської обласної ради Олександр Біленький, його перший заступник Олександр Лемешко, заступники Лілія Рурова та Олексій Чепурко.

Присутні розглянули питання про стан обрахування, сплати та використання коштів, що надходять у порядку відшкодування втрат сільськогосподарського та лісогосподарського виробництва до бюджетів різних рівнів.

Як зауважив директор Департаменту агропромислового розвитку ОВА Сергій Фролов, на території області здійснюється інвентаризація земельних ділянок.

«Протягом 2023 року 20 територіальних громад подали заявки на проведення інвентаризації земель, зайнятих полезахисними смугами, на площі понад 4 тисяч гектарів. Потреба інвентаризації земель водного фонду на 2023-ий складає 377 гектарів для 8 тергромад. Департаментом сформований зведений пооб’єктний перелік робіт із інвентаризації, який затверджений рішенням сесії обласної ради 30 травня на загальну кількість 2 883 ділянки», – розповів Сергій Фролов.

Паспортизація водних об’єктів протягом 2022-2023 років не фінансувалася. Про це повідомив директор Департаменту екології та природних ресурсів ОВА Сергій Олейніков.

«У програмі на 2022-2023 роки визначено паспортизацію 32 водних об’єктів на загальну суму 1,5 млн грн. На жаль, ці заходи не фінансувалися. Наразі проведено роботу з органами місцевого самоврядування і визначено пріоритетні водні об’єкти», – додав Сергій Олейніков.

Також депутати розглянули виконання обласної цільової програми комплексного розвитку лісового господарства «Ліси Полтавщини» на період 2016-2025 роки.

Заступник начальника Північно-Східного міжрегіонального управління лісового та мисливського господарства Олег Парфеня розповів, що на забезпечення виконання програми використано 157,60 млн грн. Це власні кошти лісогосподарських підприємств.

«Забезпечено проведення захисного лісорозведення, створення нових лісів на площі 795,70 гектара, що складає 112,7 відсотків річного завдання. Проведення доповнення лісових культур минулих років на площі 103,80 гектара та догляд за лісовими культурами на площі 564,7 гектара. На створення нових лісів використано більше чим один мільйон гривень власних коштів підприємств. Придбано техніки та обладнання для лісорозведення на суму 1 мільйон 55 тисяч гривень», – розповів Олег Парфеня.

За його словами, на розсадниках вирощено майже 9 млн штук сіянців, що є цілком достатньо для продовження лісогосподарської діяльності. Заготовлено 37,4 т насіння для вирощування сіянців лісових порід.